Aprendre a estimar-se. Cuida la teva salut emocional

11 ag., 2020

Aprendre a estimar-se. Cuida la teva salut emocional

Avui, has pensat en tu? .

I és que sovint ens oblidem de nosaltres mateixes, anem pel món al ritme de l´aquí i l´ara, sense aturar-nos a pensar perquè fem això o allò altre i sobretot, sense dedicar ni 5 minuts a escoltar-nos.

Si t´atures un moment te n´adonaràs que tot el que fem a la vida té un Objectiu o pretén aconseguir una cosa concreta o, si més no, allò que fem ve donat per un impuls (sigui mogut desde la nostra pròpia persona o des d´alguna persona externa o situació). Perquè estudiem una cosa i no un altre? Perquè vivim en parella o decidim viure soles? Perquè decidim tenir fill@s o no tenir-los? Perquè fem esport o no el fem? I així podria continuar i la llista seria infinita.

El cas és que anem pel món sense qüestionar-nos tot el que fem, és cert però, que de vegades qüestionar-s´ho tot pot ser força feixuc i, fins i tot ens porta a trepitjar terrenys pedregosos pels que preferim no caminar, sovint havent de sortir de la nostra zona de confort i, això pot crear-nos certa inseguretat i fins i tot, por o dolor. Però, per un altre costat: t´allibera!

Si has llegit qui sóc o potser em coneixes personalment, saps que no sempre he portat una vida ¨healthy¨ i, molt menys encara, he pesat al llarg de la vida el que peso ara. Saps quin és el secret? Un bon dia vaig dir prou i, vaig començar a escoltar-me, però a escoltar-me de veritat, a cercar el motiu que em movia a fer allò i no una altra cosa, a pensar i buscar respostes del perquè de les coses que em passaven o feia. I, sobretot, el que més em va ajudar va ser començar a estimar-me, a tenir-me en compte en el meu dia a dia.

De vegades quan algú a qui fa temps que no veig em pregunta si he fet dietes miracle o què és el que m´ha passat que he perdut tant pes. Sovint la meva resposta és: simplement estimar-me una mica més.

¨No hay deber que descuidemos tanto como el deber de ser felices¨ Robert Louis Stevenson

Així doncs et proposo que si vols fer un canvi d´hàbits a la teva vida, el primer que pots fer és començar a Estimar-te una mica més. Escolta´t de la mateixa manera que escoltes als altres, tingues les teves necessitats com a prioritàries de la mateixa manera que prioritzes les de les persones a qui estimes, dedica´t uns minuts cada dia a escoltar-te i a reconèixer com et sents, etc.

No és fàcil, ho sé! I segurament estaràs pensant que sovint per assolir un canvi d´hàbits es requereix de formació, o si més no, informació d´aquell canvi en concret (alimentació, esport, salut en general, etc. I això és cert, però… No t´has plantejat mai quin és el motiu pel qual la majoria de persones no poden estar seguint el típic ¨paperet¨ que els hi han donat a la consulta mèdica o dietètica? Sovint perquè les pautes són força restrictives i, moltes d´altres, perquè en cap moment s´han preguntat el perquè de tot plegat.

Explica´m si t´ha ajudat aquesta entrada. Penses que és important aquesta recerca del perquè de les coses?

Post de Vanessa Soriano

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines