Carta de renúncia a la maternitat

11 febr., 2020

Carta de renúncia a la maternitat

Benvinguda  maternitat:

Des que em vaig tornar mare, sabia que vindrien dies difícils.

Encara que ara sembla ser més suportable, confesso que vaig estar a punt de renunciar a aquest càrrec molts cops. O almenys demanar una llicència per intentar recuperar la meva salut mental!

Sé que totes tenim moments en els que sentim que la maternitat és massa forta. Els dies es tornen llargs (i la paciència curta).

Hi ha dies en els que tot sembla que sortirà malament, i realment passa.

I no sé perquè, però d’alguna manera, se sent com que tot el món espera que la vida segueixi com abans de tenir fills.

I la veritat, no és que les meves exigències siguin molt boges…. però m’agradaria, mentre la casa col·lapsa, banyar-me relaxadament i dormir profundament encara que siguin 15 minuts. Però no sembla ser una opció ara mateix. 

Hi ha dies que me n’adono que estic a punt d’explotar i intento fugir per dins de mi mateixa. Però aquí a dins sembla que tot està pitjor que aquí a fora.

No aconsegueixo trobar-me enmig de tot el caos…. i sembla que ningú està disposat a ajudar a col·locar-ho tot al seu lloc altre cop.

I si agafés les meves maletes i me n’anés? Quines ganes de fer-ho quan el meu bebè comença a plorar i no el calma res, ni tan sols els meus braços- Quan per més que arreglo la casa tot sembla que segueix igual i fins i tot quan la meva parella es passa l’estona buscant motius per esgotar la meva paciència.

És clar que sé que les mares no tenim vacances (o almenys encara no) i encara que aconseguís un dia off i sortís de casa, el meu cap es quedaria aquí. Per això vull renunciar, perquè me n’adono que NO puc més, i que en qualsevol moment embogiré.

És clar que ESTIMO al meu bebè, i ell també m’estima, ho veig en els seus ullets i el seu preciós somriure, i no hi ha res que m’alegri més a la vida que això… i és per això que NO desistiré i no entregaré aquesta renúncia!!!

I com renunciar a ser la seva mama? Si jo sé que el meu bebè no podria tenir una millor mare que jo…

Per això estimada maternitat..

Què tal si fem un acord?

Jo intentaré veure i prendre’m tot d’una manera més lleu si tu em garanteixes que tot això passarà. Tracte?  

Text El meu pediatre

Traducció Tribu per Mames

Our Reader Score
[Total: 2 Average: 5]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines