El segon arriba xiulant baixet

3 març, 2020

El segon arriba xiulant baixet

El segon arriba xiulant baixet per posar-se còmode on pot dins d’un equip de tres al que li faltava una mica d’acció, algú que sacsegés l’estructura i aportés el seu aire nou. Des de la seva arribada, i abans que pogués obrir els ulls per descobrir aquest costat del món, hi ha algú que amb prou feines arriba al metre d’alçada i l’inspecciona intentant entendre qui és aquest intrús que ara roba les mirades i un temps que abans era només per a ell. “Mama, en Blai es queda aquí a l’hospital, no?”, va ser la primera pregunta que em va fer quan el va conèixer. “Si aquí el cuiden bé, no ha de venir a casa amb nosaltres”. Mentre intenta desxifrar què està passant, aprofita i li fica el dit al nas – a veure què passa – , li tapa la boca amb la mà i esternuda repartint gèrmens a tort i dret. Estrebades de cabell, petons enganxosos i mossegades d’amagat que descobreixo més tard per algun blau alcavot.

El segon s’espavila i es fa fort a la força, des del primer minut. No coneix l’exclusivitat ni sap què és una migdiada en silenci. Espera pacient, al seu bressol heretat, que algú el vagi a rescatar. Veu la llum del sol abans del mes i aprèn a defensar-se abans de temps. Encara la vida de manera a velocitat diferent, li cusen el front abans de l’any, coneix poc de menjar processat però és expert en l’art de compartir. Més salvatge i avivat, el segon ven més engrandit. Sense tant rellotge i rutina, aterra amb menys exigències i pretensions però amb molts (tants!) ensenyaments. Conviu amb la ciclotímia d’un company de vida que a vegades és aïllat i altres enemic, el que el fa riure però també plorar, i el que és el seu ídol indiscutible.

Amb el segon llenço el manual d’instruccions. Ell m’ensenya la difícil tasca de riure’m de mi mateixa i m’obliga a fer-me amiga de la imperfecció. Aprenc que no puc controlar-ho tot i que hi ha coses que és millor deixar passar. Però sobretot, descobreixo que el cor és l’únic múscul que pot engrandir-se el doble… en “un segon”.

Autor desconegut

Traducció Tribu per Mames

Our Reader Score
[Total: 3 Average: 5]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines