Exempció de l’IRPF en la prestació de maternitat

5 oct., 2018

Exempció de l’IRPF en la prestació de maternitat

Avui s’ha sabut que el Tribunal Suprem ha sentenciat que les prestacions públiques de maternitat no haurien d’haver cotitzat l’IRPF durant les 16 setmanes després del naixement d’un fill.

Com sé si me’n puc beneficiar?

Afecta a tots els contribuents que en les declaracions d’IRPF dels exercicis des del 2014 hi hagués inclosa la prestació per maternitat, també ho poden reclamar els pares que haguessin compartit el permís amb la mare.

On ho puc demanar?

Cal anar a Hisenda i presentar un escrit de rectificació i devolució d’ingressos indeguts. En cas que contestin desfavorablement cal presentar recursos i al·legacions fins acabar la via administrativa. Un cop acabada es hi ha 2 mesos per obrir un procediment judicial en el TSJC.
Es recomana analitzar cada cas per saber si surt a compte.

Una gran notícia tot i que una mica complex de reclamar. Esperem que en un futur ens ho posin més fàcil!!

Sí voleu el document de sol·licitud de rectificació aquí en teniu un exemple.

Our Reader Score
[Total: 2 Average: 4]

admin

2 comments

  1. Molt bona notícia!!! No acabo d’entendre com s’hauria de reclamar…. i pels nens nascuts aquest any, ja es farà automàticament a la declaració de l’any vinent? 🤔

    • Hola,

      Nosaltres no tenim més informació que aquesta ja que la notícia ha sortit avui. En tot cas és millor consultar amb un advocat per tal d’assegurar que correspon i que guiï correctament en els passos a seguir en cada cas.

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines