Gym per a bebès o com jugar amb el teu nadó

4 juny, 2019

Gym per a bebès o com jugar amb el teu nadó

Avui la Cristina de BCN Bebé ens explica com funciones els tallers Gym per bebès i què s’hi fa!

Els Tallers Gym per a bebès són uns tallers d’estimulació sensoriomotora, cognitiva , emocional i relacional basats en l’estimulació primerenca, adreçats a famílies amb bebès fins a dos anys.

dav

En primer lloc caldria diferenciar entre atenció primerenca i estimulació primerenca. En el primer cas està adreçat a famílies amb factors de risc i/o nens amb trastorns en el seu neurodesenvolupament i requereix una intervenció amb un equip d’atenció primerenca.

En el segon cas consisteix en la presentació d’estímuls adecuats al infant i acompanyar-lo en el seu procès evolutiu.

Obviament s’utilitzen exercicis d’estimulació en les teràpies que ho requereixin.

En tots dos casos la apreciació “primerenca” és de vital importància dada la capacitat d’aprenentatge i l’adaptabilitat del nen/a degut a la seva plasticitat neuronal.

  m factors: estímuls de l’entorn, cures físiques i les interaccions del nadó amb els seus cuidadors (vincles afectius), en especial amb el seu cuidador principal que habitualment és la mare.

I és en aquest marc on es mouen els tallers Gym per a bebés, tenint en compte tots els estímuls que influeixen en el desenvolupament del nadó.

 El format de grup, la forma de presentar els estímuls i les interrelacions  fills/pares i entre famílies posa de manifest la seva vessant lúdica sense oblidar que hi ha una metodologia al darrere.

Els grups estan a priori homogeneizats per edat, però al ser grups petits permet que es pugui treballar amb el moment de desenvolupament real del nen. Seguim el desenvolupament del nen/a pas a pas.

Les activitats son variades: massatges, jocs d’estiraments, presentació d’estímuls sonors i visuals que despertin la seva curiositat, jocs de descoberta del propi cos, exercicis d’equilibri, jocs per potenciar les seves habilitats manuals, marionetes per treballar emocions, ball, estoneta de relax………en funció de les característiques del grup es planifiquen les sessions.

dav

Els tallers tenen una durada de 4 o 6 sessions i les famílies, si volen, poden fer diversos de seguits  perquè cada taller és diferent.

Resta aclarir que tothom vol passar ho bé, per tant cada nen/a actua al seu nivell i al seu interès, no posem deures per a casa, jajajaja, es a dir que els pares poden fer alguna activitat/joc integrada a la seva rutina habitual sota el seu parer quan el nen/a estigui receptiu.

Gaudim del temps que passem amb els nostres nadons, el temps passa massa ràpid.

BCN bebé

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines