La taula de la pau

16 abr., 2019

La taula de la pau

Per què serveix la taula de la pau?

La taula de la pau és una eina que vol fomentar l’autonomia i el desenvolupament d’habilitats socials i emocionals i ens pot ajudar a resoldre conflictes, interns (frustració, tristesa, nervis, …) o externs (dues persones involucrades).

Què forma una taula de la pau?

La taula no té per què ser una taula física però sí que hem de tenir en compte diferents objectes que ens faran més senzilla la resolució.

Ens cal:

– Un objecte agradable. En el cas de conflicte intern es pot agafar i ajuda a relaxar-se i concentrar la mirada per centrar-se en els pensaments. Si el conflicte és extern donarà torn de paraula i només podrà parlar qui el tingui a la mà.

– Un rellotge de sorra o una bola de neu. En els conflictes interns ajuda a calmar-se i poder pensar com se sent i en els externs serveix per marcar temps de pausa i/o de relaxament.

– Una campaneta per anunciar que s’ha resolt el conflicte. No sempre s’utilitza però potser els agrada comunicar que se sent/en millor.

– Algun llibre sobre les emocions. Pot ajudar a posar nom al sentiment o veure’s reflectit amb els personatges dels contes i poder identificar el conflicte.

Com mostrar la taula als nens?

Cal explicar quina és la seva finalitat en un moment en què estiguin calmats i la podeu construir en família per fer-los partícips i que s’animin més fàcilment. Podeu posar normes entre tots: no molestar a qui hi estigui, no pegar, no riure’s de l’altra part, respecte…

Els podeu ensenyar a expressar-se amb frases del tipus “Tu has fet això i jo em sento….”

Evidentment hi ha tantes “taules” com famílies i cada família la pot adaptar a casa seva. Podeu afegir o treure objectes si creieu que farà que la resolució serà més senzilla o més entenedora. Els adults poden fer de moderadors en el cas dels més petits i ajudar-los a posar nom als sentiments però a mesura que es facin grans ho han de fer sols, ja que això el donarà més autonomia.

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines