Manifest per empoderar una filla

14 gen., 2020

Manifest per empoderar una filla

1.- Ensenyar-li que no és una princesa i no ho serà mai, tret que tu siguis reina i el seu pare un rei, o que conegui un príncep i es casi amb ell. De pas aprofita i diga-li que els prínceps blaus no existeixen.

2.-Que totes les joguines són per a tots, que no és cert que hi ha coses de nens i coses de nenes. Que si li agraden les nines i les cuinetes està molt bé però també ho està si li agraden les pilotes i els cotxes.

3.- No li diguis “les nenes no fan això” defensa i recolza les seves decisions perquè creixi sabent que els que mantenen les divisions segons el sexe tenen els cervells petits i la ment tancada.

4.- No la obliguis a saludar amb petons o abraçades quan no ho vulgui fer perquè, si constantment és forçada a acceptar carícies no desitjades, és més fàcil que es converteixi en víctima d’abús.

5.- Ensenya-li a ser preguntona, a no conformar-se amb la primera resposta. A que mai es quedi amb el dubte respecte a res. Desperta i incentiva en ella l’amor per la lectura. Ensenya-li que el coneixement és poder.

6.- Que aprengui que la violència no és patrimoni dels homes, sinó que és l’eina dels imbècils.

7.- Ensenya-li que el seu cos és el seu territori i que ningú excepte ella mateixa té dret a decidir sobre ell i també ensenya-li a cultivar i exercitar el seu cervell, que al contrari que el seu cul, es posa més ferm amb el pas dels anys.

8.- Digues-li que casar-se i ser mare és un dels destins possibles, que no sempre van de la mà i que no és obligatori. Que els seu futur no està escrit en pedra, que és com el fang i pot ser moldejat.

9.- Mostra-li que el món és ple de colors bells, que el rosa és només un més, per a que la seva existència sigui ben acolorida, no la decoració d’un pastís.

10.- Dona-li la seguretat de que sempre la creuràs, que si algú li fa mal o la fa sentir incòmode tu no dubtaràs de la seva paraula i que la defensaràs contra el que sigui, sigui qui sigui i es tracti del que es tracti.

Autor: desconegut

Traducció: Tribu per mames

Our Reader Score
[Total: 5 Average: 5]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines