Tornem la màgia al naixement

15 Oct, 2019

Tornem la màgia al naixement

Hola! Em dic Cristina Roig i sóc mare de tres fills. La Maia, el Rocco i d’un tercer que ve de camí! A qui vull garantir la millor benvinguda en aquest món!

Ja amb la Maia volia tenir un part natural. Però vivia en la ignorància. Vaig creure que buscant un hospital respectuós era suficient. I vaig confiar en que els seus professionals no farien res que no fos realment necessari. I no fa ser així… Primer em van ingressar quan encara no feia falta, i segon em van trencar la bossa d’aigües quan tampoc calia. Això va desencadenar en un part totalment medicalitzat, episiotomia i fòrceps!

Amb el Rocco em vaig jurar que no deixaria que ens robessin el nostre moment un altre cop. Per aquella època van obrir la primera casa de parts coberta per la seguretat Social. Quina gran noticia!!!! Com que econòmicament no em podia permetre un part a casa, ja no calia que em preocupés.

La sala era preciosa, càlida, simulant una llar, amb un llit gran rodó, una banyera, cadira de parts, llums regulables, calefacció, etc. I sense res que puguis trobar-te en un paritori convencional. Les llevadores eren expertes en atendre parts naturals a casa o cases de parts.

L’únic inconvenient és que està dins l’Hospital i els criteris per parir allí van marcats pels protocols d’aquest, i són molt restrictius. Tot i així vaig assumir el risc. Finalment vaig aconseguir parir a la casa de parts, però vaig pagar indirectament les conseqüències dels protocols desactualitzats… Em vaig centrar tant en mi, per no acabar sense necessitat real a l’hospital, que em vaig oblidar per complet del meu fill… Allà em vaig adonar que tenir a una dona pendent de coses que realment no suposen cap perill ni pel nadó ni per la Mare, no és respectuós.

És per això que en aquest tercer part no puc confiar en el sistema públic. Perquè ja m’ha fallat 2 cops.

A tot això se li suma que ara tinc 2 fills més. El segon no tindrà ni 2 anys en el moment del part i no veig viable deixar-lo amb l’àvia 2 o 3 nits. A més, tinc un sentiment molt fort que m’emputja a donar-lis la oportunitat de viure l’arribada del germà des de la naturalitat, en la intimitat de la familia, sense traumes… Per a què la transició de 2 a 3 sigui més suau.

En aquesta ocasió, sento que és el millor per la meva família.

I com segueixo sense poder permetre’m un part a casa, he iniciat aquesta campanya de micromecenatge a través de Goteo! M’ajudes? Ho pots fer donant, a canvi o no d’una recompensa (no hi ha mínim de donació), o bé compartint. Cada gota compta!

http://goteo.cc/devolvamoslamagiaalnacimiento

https://www.facebook.com/Devolvamos-la-magia-al-nacimiento-122835875784646/
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines