Un estiu més segur en 10 passos

25 juny, 2019

Un estiu més segur en 10 passos

Ara que els petits ja tenen vacances, tot i que alguns van als casals d’estiu, us volem compartir uns consells i recomanacions per tal que pugueu tenir un estiu més segur i sense ensurts.

1.- A l’aigua si no el puc abraçar estic massa lluny.

Hem de tenir present que encara que duguin flotadors o sàpiguen nedar en un moment donat ja sigui per un ensurt, un cop de vent o perquè el flotador es desinfla els nostres fills poden estar en perill. Si això passa és millor que estiguem ben a prop per poder ajudar-lo ràpidament.

2.- Jo t’haig de veure, tu m’has de veure.

Quan anem pel carrer o estem en un parc és fàcil que parlant o passejant no estiguem tota l’estona amb els ulls posats a sobre seu i ja se sap que el que no passa en un any passa en un segon. Els podem ensenyar el mantra “jo t’haig de veure, tu m’has de veure” i que siguin conscients que si ells no us veuen a vosaltres és que vosaltres no els veieu a ells i en situació de perill o si es fan mal no podríeu ajudar-los.

3.- 1 boca, 1 nas, 2 ulls

Quan ja tenen certa edat els pot ser molt útil aprendre’s el telèfon d’emergències i una bona manera d’ensenyar-los-el és amb la frase “1 boca, 1 nas, 2 ulls” i és que el 112 els pot ser d’ajuda en algun moment.

4.- Que el sol no us faci posar vermells!!

Recorda que cal posar crema solar sovint per tal de protegir la pell de tota la família. La millor és de protecció 50 i si no estàs segura si la teva crema és prou segura pots consultar aquí per sortir de dubtes

5.- A la muntanya i al camp amb mil ulls!

Quan anem a la muntanya o al camp als nens els agrada molt córrer lliurement per l’espai però el que hem d’intentar és assegurar-nos que no hi hagi penya-segats, pous o alguna riera amagada entre els matolls.

6.- Estigues localitzable

Si aneu a llocs molt concorreguts els pots apuntar el teu telèfon al braç amb tinta permanent, posar-los una polsera o una xapa amb el seu nom, el teu i el número de telèfon per localitzar-te en cas que es perdi.

7.- Cal anar vestits per la ocasió

Ja sabem que a l’estiu fa molta calor però si anem a la muntanya és millor dur un calçat adequat a l’espai per on es bellugaran, així evitarem torçades de peu. També cal recordar que a l’estiu els terres metàl·lics estan molt calents i pot ser que les sabates de goma s’hi quedin enganxades!

8.- M’he perdut, què faig?

Els podem ensenyar que si es perden poden buscar ajuda en famílies amb nens, agents de seguretat o bé en botigues posar-se en contacte amb les dependentes. D’aquesta manera es sentiran més segurs i sabran com actuar.

9.- Kit d’emergències

Un petit kit d’emergència ens pot ser molt útil! Unes quantes tiretes, àrnica, algún producte que desinfecti les ferides…

10.- Que la calor no et doni un cop!

Durant les estones de més sol podem refrescar-nos i refrescar-los portant un ampolleta vaporitzadora amb una mica d’aigua i anar-nos refrescant tot sovint, una gorra evita que el sol incideixi especialment en el cap i també protegeix els ulls amb l’ombra que projecta i podem anar mullant el cabell per tal d’estar més frescos.

Esperem que tingueu un estiu molt feliç i tranquil!

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines