Una nena diferent

10 març, 2020

Una nena diferent

La Gillian és una nena de set anys i no pot asseure’s a l’escola. S’aixeca contínuament, es distreu, vola amb els pensaments i no segueix les lliçons. Els seus professors es preocupen, la castiguen, la renyen, premien els pocs cops que està atenta però res.  La Gillian no sap asseure’s i no pot estar atenta.  

Quan arriba a casa, la seva mare també la castiga. La mare pensa que no pot fingir res davant del comportament de la nena. Així que la Gillian no només té males notes i càstigs a l’escola, sinó que també els té a casa, com si no fos ja un càstig o i una humiliació el maltractament i els crits davant de tots els companys:  “Bravo”.

Un dia a la mare de la Gillian la criden a l’escola. La Senyora, trista com qui espera males notícies, pren la nena de la mà i se’n va a l’escola, a la sala d’entrevistes. Els professors parlen de malaltia, d’un trastorn evident de la nena. Encara no hi ha hiperactivitat, o potser algú li donaria un medicament a la petita Gillian. Durant l’entrevista arriba un vell professor que coneix a la nena i la seva història. Demana a tots els adults, mare i col·legues que el segueixin a una habitació contigua des d’on encara es pot veure la nena. A l’anar-se’n li diu a la beba qye tingui una mica de paciència, que tornaran de seguida i li engega una vella radio amb música de fons. Com que la nena es troba sola a l’habitació immediatament s’aixeca i comença a moure’s cap adalt i avall perseguint amb els peus i el cor la música a l’aire. El vell professor somriu i mentre els col·legues i la mare el miren mig confosos, com sovint es fa amb els vells. Ell crida:

” Veieu” la Gillian no està malalta, La Gillian és ballarina!”.

Li recomana a la mare que la dugui a una classe de ball i als seus col·legues que la facin ballar de tant en tant.

La nena segueix la seva primera lliçó i quan arriba a casa a la mare només li diu: ” tots són com jo, allà ningú pot asseure’s!”

El 1981, després d’una preciosa carrera de ballarina, després d’obrir la seva pròpia acadèmia de ball, després de rebre reconeixements internacionals pel seu art, la Gillian lynne serà la coreògrafa del musical cats.

Un petó a tots els nens diferents! Desitjant que trobin al seu camí a adults capaços d’acollir-los pel què són i no pel què els falta.  

Autor: Desconegut

Traducció: Tribu per Mames

Our Reader Score
[Total: 2 Average: 4.5]

admin

Leave a Reply

*


Aneu a la barra d'eines